Untitled Document
× صفحه اصلی اخبار گزارش تصویری تماس با ما
Untitled Document
Untitled Document
توسعه حفاری تدبیر، در مسیرخودکفایی
صفر تا صد شرکت توسعه حفاری تدبیر در گفت و گو با دکتر خجسته مهر/ بخش دوم

این شرکت طی همین زمان کوتاه موفق شده است تا کارنامه موفقی از خود در انجام عملیات حفاری، تعمیر و تکمیل چاه هاى نفت و گاز در میادین اکتشافى، توصیفى و توسعه اى خشکی و همچنین انجام خدمات مهندسى حفارى، خدمات فنى حفارى، مطالعات میادین نفت و گاز و اجراى پروژه هاى حفارى به صورت EPDS به جای گذارد. تکمیل حفارى یک حلقه چاه در میدان نفتى منصورى و حفارى 19 حلقه و تعمیر 5 حلقه چاه در طرح توسعه میدان مشترک نفتى یاران شمالى در نقطه صفر مرزی با کشور عراق و پروژه حفاری و تکمیل 15 حلقه چاه در طرح توسعه میدان مشترک نفتى آزادگان جنوبى به صورت EPDS&F، از جمله برنامه های توسعه ای است که در این شرکت محقق شده است.
برای اطلاع از برنامه توسعه ای این شرکت در سال جاری و سال های آتی، گفت و گویی را با محسن خجسته مهر؛ مدیرعامل شرکت توسعه حفاری تدبیر داشته ایم که بخش دوم آن را از نظر می گذرانید:
- به عنوان اولین سوال بفرمایید رویکرد اصلی شما در سال 98 چیست؟
هدف اصلی ما در سال 98 ورود به بازارهای بین المللی است. آنچه مسلم است شرکت توسعه حفاری تدبیر هیچ محدودیتی از نظر نیروی انسانی، تجهیزات و توان علمی در ارائه خدمات و انجام عملیات حفاری در بازارهای بین المللی ندارد. بنابراین حضور مستمر در پروژه های فراملی به عنوان یکی از محورهای سیاست شرکت در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.

- آیا تاکنون اقدامی هم برای تحقق این هدف انجام شده است؟
بله. رایزنی هایی را با فعالان اتاق بازرگانی داشته ایم. در عین حال مذاکراتی را نیز با برخی از کشورهای همسایه داشته ایم که برخی از ان ها در نمایشگاه بیست و چهارم صنعت نفت پیگیری شده است.

- مذاکرات عمدتا با چه کشورهایی بوده است؟
تاکنون با شرکت هایی از عراق و روسیه مذاکراتی انجام داده ایم تا خدمات مربوط به عملیات حفاری و انجام حفاری چاه های نفت و گاز را در برنامه داشته باشیم. در هر صورت این باور در شرکت نهادینه شده است که در سال رونق تولید ملی، باید ظرفیت صادرات خدمات فنی، مهندسی و عملیاتی حفاری در شرکت را ارتقا ببخشیم.

- اولویت شما در مذاکرات چه بوده است؟
مهم ترین مزیت ما ورود به انجام عملیات حفاری چاه های نفت و گاز است؛ چراکه ناوگان حفاری خوب و کارآمد و نیروی کار جوان و متخصص در اختیار داریم. البته به دنبال آن ارائه خدمات جانبی حفاری هم جز توانمندی های ماست که با هر پروژه حفاری EPDS،‌ امکان ارائه سایر خدمات حفاری هم وجود خواهد داشت.

- با توجه به موج تحریم های آمریکا در قبال کشورمان، فکر نمی کنید که این موضوع می تواند در آینده تعاملات مشترک با کشورهای خارجی مساله ساز باشد؟
البته ما از تحریم ها استقبال نمی کنیم؛ اما اعتقاد داریم که باید در چارچوب فرمایشات مقام معظم رهبری، با کوشش و درایت و اثبات توانایی های ذاتی خود، در پروژه های بین المللی حضور یابیم. به نظر ما، شرکت از ظرفیت های بالایی برای حضور پررنگ در داخل و خارج از کشور برخوردار است. علاوه بر آن معتقدیم که آمریکا تمام دنیا نیست و می توان با اخذ تدابیر لازم، از تنگنای تحریم ها عبور کرد.
در این خصوص در شرکت چند کار مهم انجام داده ایم؛ مثلا خرید کالا یا قطعاتی که امکان ساخت داخل دارند را از خارج از کشور ممنوع کردیم و در انجام پروژه ها حمایت از ساخت داخل را در اولویت قرار داده ایم.

- آیا کالاهای ساخت داخل، استانداردهای کیفی مدنظر را تامین می کنند؟
بله. کالاهای ساخت داخل در حد بالایی از استاندارد کیفی هستند. ما تحریم را فرصتی می دانیم تا برخی از تجهیزات مورد استفاده را از سازندگان داخلی تامین کنیم و بدین ترتیب گامی در راستای شکوفایی توان صنعتگران داخلی برداریم.

- چه بخشی از تجهیزات مورد استفاده را از داخل کشور تامین می کنید؟
عمده کالاهای درون چاهی را می توان از داخل کشور تهیه کرد. در عین حال بخشی از casingها و لوله های حفاری را که ظرفیت ساخت داخل ندارند ناچارا از خارج از کشور تامین می کنیم.
در شرکت مصوب شده است تا تمامی تعمیرات اساسی ممکن در داخل کشور صورت گیرد. به عنوان مثال سابق بر این ممکن بود به دلیل عدم دسترسی به توان فنی، تعمیرات ژنراتورها به خارج از کشور واگذار شود که با نهادینه شدن این توانایی در داخل کشور، مقرر شده است تا این عملیات از طریق شرکت های فعال داخلی انجام شود.

- آیا برنامه ای برای ورود به بازار تامین تجهیزات حفاری هم دارید؟
ما بر این باوریم که بزرگترین خدمت ما به سازندگان، سفارش کالا و قطعات است. باید بازار امنی برای سازندگان داخلی ایجاد کنیم تا ظرفیت تولید بخشی از کالاها راکه فعلا توان تولید آن را نداریم در کشور ایجاد کنیم. و البته این میسر نخواهد بود جز با حمایت از ساخت داخل.
به همین منظور مقرر شده است که اگر کالایی برای اولین بار در داخل کشور تولید شود، امکان تست آن در عملیات حفاری در شرکت وجود داشته باشد.

- تست اولیه در پروژه های حفاری؟! این موضوع ریسک بالایی را متوجه شما نمی کند؟
بله. اما مهم است که به یک شرکت سازنده، امکان تست قطعه در خلال عملیات حفاری داده شود. ما نیز با تدابیری ضمن کم کردن احتمال ریسک، به این شرکت ها امکان تست قطعات را می دهیم و هدفمان هم از انجام این کار ایجاد انگیزه برای ارتقا و ساخت قطعات جدید در داخل کشور است.

- با توجه به اهمیتی که بحث آموزش و پژوهش در شرکت توسعه حفاری تدبیر دارد، چه برنامه ای برای استفاده از توان علمی نخبگان در صنعت نفت دارید؟
در حوزه تحقیق، توسعه، پژوهش و رویکرد دانش بنیان اعتقاد داریم که یک شرکت حفاری باید علمی باشد. شرکت توسعه حفاری تدبیر جهت راهبری عملیات حفاری خود نیازمند کمک و همراهی دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان است. اصولا توسعه حفاری بدون همراهی دانشگاه امکانپذیر نیست. به همین دلیل مذاکراتی را با دانشگاه های صنعتی شریف و امیرکبیر و همچنین دانشگاه شهید بهشتی و جهاد دانشگاهی در زمینه های مرتبط با حفاری داشته ایم.

- این مذاکرات آیا به عقد قراردادهای پژوهشی هم انجامیده است؟
خیر. فعلا در حد تفاهمنامه است. با این وجود تبدیل تفاهمات به قراردادهای پژوهشی در برنامه های شرکت گنجانده شده است. البته پیش از آن هم همکاری های جدی دیگری داشته ایم؛ به طوریکه در برخی از المپیادهای علمی که برخی از دانشگاه ها برگزار می کنند و در ارتباط با استارت آپ ها، موضوعات مربوط به حفاری و دکل های حفاری را معرفی کرده ایم تا دانشجویان نخبه بتوانند نسبت به ارائه پروپوزال و راهکارهای مرتبط اقدام کنند.

- اخیرا شرکت توانسته است به دانش فنی Well Controlها و Well Casting ها دست یابد که از مزیت های شرکت توسعه حفاری تدبیر به شمار می آید. نقش آموزش نیروی انسانی را در این خصوص چطور ارزیابی می کنید؟
در مورد مساله آموزش باید گفت که معتقدیم که یکی از ارکان اساسی که حیات یک شرکت حفاری را در سیطره خود دارد و می تواند آن را ارتقا دهد، بحث آموزش است. عبارتی داریم که برای همه چیز صرفه جویی کنید جز برای آموزش. آنچه مسلم است این است که یک شرکت حفاری علاوه بر اینکه درآمدزاست، هزینه بر هم هست. در این میان آموزش تاثیر مهمی در بالا بردن کیفیت و کم کردن قیمت کار تمام شده دارد. علاوه بر آن معتقدیم که با آموزش و به کارگیری شیوه های نوین در عملیات حفاری می توانیم موفق تر عمل کنیم.

- چه اقداماتی در این خصوص انجام داده اید؟
در سال گذشته برای نخستین بار مرکز آموزش توسعه حفاری تدبیر را راه اندازی کردیم و به میزان 5000 نفر ساعت کلاس های آموزشی در رسته های مختلف مرتبط با حفاری برگزار کردیم. در حال حاضر نیز مقدمات دوره های کنترل فوران چاه را آماده کرده ایم تا آموزش های مرتبط با این رسته را نیز به کارشناسان واحدهای عملیاتی ارائه کنیم.

- با توجه به رنکینگ و رتبه بالای شرکت در میان شرکتهای فعال در صنعت حفاری، چشم انداز امسال شرکت را برای حضور در مناقصات داخلی صنعت نفت چگونه ارزیابی می کنید؟
خوشبختانه شرکت توسعه حفاری تدبیر جز شرکت های صاحب صلاحیت و مورد تایید وزارت نفت است و در میان سایر شرکت های حفاری نیز از رتبه بالایی برخوردار است. شرکت توسعه حفاری تدبیر آمادگی دارد تا در بسته های EPD که شرکت ملی نفت ایران به مناقصه می گذارد، حضور یابد. علاوه بر آن بنابر برنامه ریزی انجام شده مقرر شده است تا در سال 98 پروژه حفاری 15 حلقه چاه در میدان مشترک آزادگان جنوبی را به پایان برسانیم و از تمامی ظرفیت خود برای انجام پروژه های جدید بهره ببریم. در کل اعتقاد داریم که وظیفه یک شرکت خصوصی حفاری است تا در تحقق بخشی از برنامه هایی که وزارت و شرکت ملی نفت ایران در راستای افزایش تولید نفت و گاز دارند، حضور داشته باشد و بدین ترتیب به مسئولیت های ذاتی خود نیز عمل کند.

- یکی از قابلیت های شرکت، که آن را از سایر شرکت های خصوصی متمایز می کند، انجام مسئولیت های اجتماعی و بحث CSR است. به عنوان آخرین سوال لطفا کمی درباره اقدامات شرکت در چارچوب این مورد توضیح بفرمایید.
بله. بخشی از وظایف شرکت توسعه حفاری تدبیر در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی است و بخش قابل ملاحظه ای از درامدهای شرکت صرف محرومیت زدایی در مناطق محروم می شود. آنچه مسلم است، مسئولیت اجتماعی جزء لاینفک مسئولیت های شرکت است و اعتقاد بر این است که در هر نقطه ای که قرار است در آن عملیات توسعه ای انجام شود، باید با پیوستی فرهنگی و آمایش سرزمینی همراه باشد و ضوابط اجرایی شرکت هم در همین محدوده تعریف شده است.
به طور نمونه در سیل اخیر در منطقه خوزستان، بخش قابل توجهی از درآمدها صرف تامین مواد خوراکی، آب معدنی، پتو، تامین کالاهای موردنیاز سیل زدگان تحت عنوان جهیزیه و آماده سازی و اجاره ماشین آلات راهسازی برای خدمت به مردم شد.
البته این کمک ها تنها به استان خوزستان مربوط نمی شد، بلکه استان های گلستان،لرستان و سیستان و بلوچستان را نیز که دچار خسارات ناشی از سیل شده بودند، شامل می شد.
در کنار این کمک ها سعی کرده ایم تا بخشی از نیروهای انسانی مورد نیاز خود را از مناطق اطراف محدوده فعالیت خود انتخاب کنیم تا در بحث کارآفرینی در استان های محروم نیز نقش داشته باشیم.
توجه کنید که بحث مسئولیت های اجتماعی تنها محدود به کمک های مالی نمی شود، بلکه مساله حفاظت از محیط زیست نیز در این گستره قرار می گیرد و جزء پیوست های یک طرح توسعه ای است. شرکت توسعه حفاری تدبیر پیوندی ناگسستنی با محیط زیست دارد؛ به ویژه در منطقه غرب کارون که مسائل سختگیرانه زیست محیطی در آن مطرح است، به تمامی الزامات عمل می کنیم.

- از وقتی که گذاشتید سپاسگزام.

Untitled Document

تماس با ما

آدرس دفتر مرکزی: تهران - بزرگراه شهید مدرس - میرداماد شرقی - پلاک 346 - طبقه دوم - شرکت توسعه حفاری تدبیر

تلفن: 59 الی 26642451-021

فکس: 22229324-021

ایمیل: info@tadbirdrilling.com





پایگاه عملیاتی: اهواز - پل برومی - روبروی شرکت فولاد - شهرک صنعتی شماره 3 - خیابان تلاش 2

تلفن: 76 الی 32907074-061

فکس: 32907076-061

Untitled Document